Medalla Narcís Monturiol 2018

El Govern de la Generalitat ha concedit el passat 12 de setembre la Medalla i de la Placa Narcís Monturiol a dinou personalitats i una institució. Aquests guardons, instituïts per la Generalitat l’any 1982, volen distingir les persones i entitats que han contribuït de manera destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya.

Entre els guardonats amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic, dos investigadors de la XRQTC:

Agustí Lledós i Falcó és catedràtic de química física a la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigador en el camp de la modelització computacional de processos químics, particularment en l’estudi de mecanismes de reacció en química organometàl·lica i catàlisi homogènia, en bona part dut a terme en contacte estret amb grups experimentals.

Pablo Ordejón Rontomé és doctor en ciències físiques per la Universitat Autònoma de Madrid. Professor de recerca del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i director de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2). La seva recerca se centra en l’estudi de materials a escala atòmica mitjançant simulacions en ordinador del seu comportament quàntic. És fellow de l’American Physical Society (APS) i membre de l’Academia Europaea (AE).

L’enhorabona de part de tota la Xarxa!

Rèplica del submarí Ictineu I (1859) de Narcís Monturiol davant del Museu Marítim a Barcelona

I, Gepardenforellenfischer [CC BY-SA 2.5 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5)], from Wikimedia Commons

Share Now

xrqtchemistry

More Posts By xrqtchemistry